Sayfalar

8 Aralık 2013 Pazar

Boyband Tarihi-6

Boybandlerin cirit attığı dönemdeyiz hala ve bir diğer grubumuz Boyzone.
Westlife gibi kendileri de İrlandalı olan grup, sanıyorum ki boyband tarihinin en "acılı adanası"dır. İrlanda boyband grupları ağırbaşlılığıyla bilinir. Bunlar da Westlife gibi;
Yani sizi hop hop oynatacak içinizi kıpırtadacak eserleri yoktur malesef. Ancak sulu gözlerle dinlediğimiz şarkılara da sesleri bi o kadar uyuyor ki yani kalkıpta bu adamlardan "hey baby that's my nigga come on ohh yeaahh" tarzı bişey bekleyemezsin.
1993 yılında Louis Walsh tarafından kurulan grup İrlanda'da o dönemler fırtınalar estiriyordu. Lakin amerikanın kendilerini keşfetmesi zaman aldı. İlk çıktıkları yıllarda kendileri hakkında "İrlandalı Take That" yakıştırması yapılmıştır. 5 üye de şarkı yazarak gruba katkıda bulunmuştur. İrlanda Müzik ödüllerinde birçok ödül sahibi olmuşlardır.
Haftalarca İrlanda ve İngiltere listelerinde üst sıralarda yer aldı. Yaklaşık 10-15 hit şarkı listeleri meşgul etmiştir.
2000 yılında grup üyeleri ara verdiklerini, solo işlerde boy göstermek istediklerini açıklamışlardı. Ronan Keating içlerinde solo olarak en büyük başarıyı sağlayan elemandır.
Boyzone'un nasıl okunduğu da muammadır. (Boyzvan, Boyzon) ama daha çok tercih edilen (Boyzon).
8 yıl sonra tekrar bir araya gelmişler ve Brother albümünü çıkarmışlardır.
Günümüzde sessiz sakin bir şekilde devam etmektedirler.






İLK VEFAT EDEN BOYBAND ÜYESİ
Boyband tarihi bilindiği gibi çok köklü değildir. Bu yüzden üyeler henüz genç yaşta denilecek yaştadır. Hadi en yaşlısı 50 yaşında diyelim. Ancak yaştan kaynaklı değil de kalp rahatsızlığından dolayı vefat eden ilk boyband üyesi ne yazık ki Boyzone'dan. Stephen Gately 10 Ekim 2009 yılında vefat ediyor. Ölümü grup üyeleri ve hayranlarını derinden sarsmıştır. Grup üyeleri bir süre kameralara görünmek istememiştir.


20.Yıl TURU
BZ20 albümü çıktıktan sonra grup üyeleri büyük bir tura çıkmışlardır. Grup her seferinde Stephen Gately'i anarak onu unutmadığını belirtmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder