Sayfalar

8 Aralık 2013 Pazar

Boyband Tarihi-9

Geri Dönüyorlar !
Boyband piyasası bir süre boş kalmıştı. 2005 yılında Blue'nun da dağılmasıyla birlikte duraklama dönemini yaşıyordu. Piyasada daha çok rock müzik hakimdi, pop neredeyse ölmüştü. Britney Spears, Christina Aguilera gibi ünlülerin de hayatlarında birtakım sorunlar oluşunca onlar da müzik piyasasından çekilmişlerdi bir süre.
Peki boybandleri biz geri istiyorduk. Ama good Charlotte, Green Day, Panic At The Disco gibi punk/rock gruplarının arasında pop müzik biraz sırıtmayacak mıydı ?
Bunun kolayı vardı. Tarz değiştirmek mesela.
Herşeyi göze alarak geri dönme fikri biraz grupların eski albüm satışlarına ket vuracağı düşüncesinden kimse cesaret edemiyordu. İlk atak Backstreet Boys'tan geldi. Tarz değiştirerek geri dönen grup, önceki tarzlarından tamamen farklı bir tarz seçerek tabiri caizse "ağır abiler" olarak geri dönmüşlerdi. Soundları daha çok rock olan yeni albümde artık seksi danslar yok, yerinde oturup efendi efendi şarkı söylemek vardı.
2005 yılında çıkan Never Gone albümleriyle aslında hiç gitmediklerinin mesajını veriyorlardı bize.
Backstreet Boys, Never Gone albümüyle oldukça iyi başarı gösterdikten sonra Take That, 5ive gibi grupların da cesaretini toplamasına neden olmuştur. Artık 2006 yılından sonra boyband dönemi yeniden açılıyordu. Fakat bu biraz bilinenden farklıydı.

2006 yılında Take That, Beautiful World albümüyle geri dönmüştü. Robbie Williamsız yoluna devam eden Take That'i hayranları oldukça özlemiş olacak ki beklentilerin tersine, oldukça iyi başarı sağlamıştı.
Take That'de de eski tarzı gitmiş yerine ağır soundlar gelmişti. Dünyanın gidişatına da bakınca o yıllarda ağır şarkılar daha çok rağbet görüyordu. Çünkü dünya 2005 yılından sonra oldukça sıkıntılı zamanlar geçiriyo olacaktı ve bu da insanların dinlediği müziğe yansıyacaktı.
Zamanın sounduna ayak uyduran boybandler yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyordu. Fakat Take That ve Backstreet Boys ikisi baş başa bir süre takıldılar. Fakat eskisi gibi boyband savaşları yoktu. Çünkü üyeler olgunlaşmış bu tip şeylere gerek kalmamıştı. Nitekim tüm gruplar kendini kanıtlamış gruplar olarak karşımıza çıkıyordu.
Westlife zaten piyasadan hiç çekilmemişti. Onlar hep devam ediyordu. Kervana daha sonra Boyzone da katıldı. Ve 2007 yılıyla birlikte boyband dönemi yeniden hareketlenmeye başladı.
2008 yılında New Kids On The Block da geri döndü. Ve 98 degress, 5ive, Otown, A1 gibi gruplar da sırayla geri dönerek kervana katıldılar. En hareketli zaman 2009 yılıydı boybandler için.
Backstreet Boys, 2007 yılında Unbreakable albümünü çıkardı. Take That, The Circus. New Kids On The Block ve Backstreet Boys birleşerek NKOTBSB grubunu oluşturdular. Birlikte ortak albüm çıkarıp turlara çıktılar. Böylece buzları erittiler.
Take That'e Robbie Williams'ın geri dönmesi ortamı daha da şenlendirdi. Bu sırada N'sync için "geri dönecekler mi ?" sorusu gündemdeydi. (Son günlerde VMA'da güzel bir performans sergilemişti N'sync.)
Fakat Justin, çıkardığı solo albümleriyle bunun mümkün olmayacağı sinyallerini veriyordu. Günümüzde eski boybandlerden tek eksik N'sync olarak devam eden bir boyband piyasası vardı. Fakat 90lardaki hallerinden farklı, oldukça olgun bir şekilde. 2013te Blue'nun da geri dönmesiyle kadro tamamlanmıştı.
One Direction grubunun da başarılı olmasıyla eski boybandlere talep daha çok artmıştı.
Bu ortam için kurulmuş en son grup, One Direction'dır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder