Sayfalar

4 Aralık 2013 Çarşamba

Boyband Tarihi-4

Backstreet Boys ortaya çıktığı zamanlar onunla birlikte birçok grupta türemişti. Tekrar tekrar yazmak istemiyorum ama "boyband dönemi gelişme dönemindeydi artık."
Take That ve nkotb tarihe karışmış yerine Backstreet Boys, N'sync, 98 degrees, Boyzone, 5ive, Westlife, Blue gibi gruplar gelmiştir.
Nitekim ortam bir hayli kızışık ve tam olarak "boyband savaşları"ndan bahsedeceğimiz yıllar bu yıllar. Hangi yıllar ? 1997 ve 2002 yılları arası. Adeta kızların gözlerinin bayram ettiği yıllar oluyor.
Gidişat; New Kids On The Block, Take That ve Backstreey Boys olarak gidiyor. Backstreet Boys'un başarısından sonra allaaaaah neler neler. Bir sürü renkli boybandimiz oluyor, işte onlardan bahsedeceğim sizlere.
Fakat bunlar o kadar çok ki sadece bir kısmını anlatacağım. Onlar da gerçekten başarı sahibi olanlar. Gerisi pek de önemli olmuyor zaten.

N'SYNC
1997 yılında Lou Pearlman tarafından kurulan grup, daha önce de dediğim gibi resmen BSB ile rakip olsun diye kurulmuş gruptur.
Şimdi öncelikle grup üyelerinden bahsedeyim. Chris Kirkpatrick, Lance Bass, Joey Fatone, JC Chasez ve Justin Timberlake.
Aaaa Justin miaaahh ?
Evet Justin canım. Sen bilmeden önce N'syncteydi o. Sanma ki tepeden indi.
Bu grup en başarılı 3.gruptur (BSB ve Nkotb'dan sonra) albümleri toplam 56 milyon satmıştır.
Her boyband gibi bu da ilk çıktığı yıllarda başarılı olamadı. Daha sonra Pearlman'ın sürekli BSB ile rakip göstermesi sonucu -BSB üzerinden- ün kazanmış ve artık ciddi başarılara imza atmak için yola koyulmuştur.
Tearin Up My Heart, Celebrity, Dirty Pop, Bye Bye Bye, It's Gonna Be Me gibi hitlerin sahibi olan grup gözardı edilemez bir başarıya ulaşmıştır.
Grup üyelerinden Timberlake'in Britney Spears'la olan ilişkisi de o zamanlar bir hayli gündemdeydi. İkili birçok N'sync turnesinde boy göstererek prim yapmaya çalışmıştır.
Çabuk parlayan boybandler ne yazık ki çabuk söndüğünden olsa gerek bu grubumuz da kısa sürede dağıldı.
Nedeni ise Justin Timberlake'in tek başına birşeyler yapmak istemesiydi.

ELEŞTİRİ
Açıkçası N'sync zamanlarında tam bir brokoliye benzeyen Timberlake'in ses bakımından da çok tiz bir yapısı olduğunu düşünüyordum. Ve de kendisinin çok abartıldığını. Benim Justin'e şu an hayran olmam "kendini geliştirmiş olmasından kaynaklanıyor". Ancak 2000li yıllara dönersek gereksiz bir abartı sonucu ünlü olmuştur kendileri. Ve tabiri caizse göt kalkması denen olay sonucu grubuna s.ktiri çekmiş ve solo olarak hayata atılmıştır.
Spears'la olan Barbie ve Ken düzeyi ilişkileri ile gündemde tutunmayı başarmış. Ancak zeki bir evladımızmış ki köfteyi erken çakıp 2006 yılında "adam" olmuştur.
Zira toy zamanlarındaki gibi devam etseydi Donald Duck seslendiren brokoli kafa olarak zihnimde yer edecekti. Ve ne yazık ki ona *kendisini de Atlantic City'de görmemle birlikte* şu an hayranım diyebiliriz.
Ama bu demek değil ki onu eleştiremem. Eleştiririm efendim. Siz bilmezsiniz bu o zamanlar toydu, çirkindi.
Grup arkadaşlarını da "adam" olana kadar aramadı sormadı. İşte 2006 yılında büyüdü, "adam" oldu JC'ye solo albümünde yardım etti falan. Bunlar hoş şeyler. Sonra da evlendi falan iyi oldu, iyi.

Neyse dönelim grubumuza yine...
İşte grubumuz dağıldı. O da tarihteki yerini aldı. Tam olarak 2004, 2007, 2009 ve şu anda da geri dönme dedikoduları dolandı/dolanıyor. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği ya da gerçekleşmeyeceği hiç bilinmiyor.
Zira Timberlake'in başarısı ortada, tamam Robbie Take That'e dönmüş olabilir ama Justin'den bahsediyoruz. O iş yaş. O olmadan da N'syncin toplanacağını sanmıyorum. Zaten toplansa ne diyeceğiz onlara SYNC mi ?
Ayıp ayıp, olmaz öyle.

Bu arada N'sync ismi grup üyelerinin isimlerinin son harfinden oluşuyor. Bilmenizde fayda var idi.
İleriki yazılarımda değineceğim bir olay yaşatmadıkları için sadece şunu söyleyebilirim; 2013 VMA'da güzel bir performans sergileyerek One Direction'ı ağlatmışlardır.




2 yorum:

  1. 3-5 sarkilarini sevdigim ama kendilerinden hicbir surette haz etmedigim bir gruptu bunlar. Eh malum bir KTBSPA!!! olaraktan onlara prim vermedim hic. Ama ben de justin'i (zira kendisi kardesimdir) once 2006 da sexy back sarkisina haydanligimla gectigimiz sene de 20/20 exprience in tamamina tapinarak buyuk saygi duyulacak listeme aldim. Hatta kendisini sevmeye bile basladim.

    Hanim hanimmm eline saglik

    YanıtlaSil