Sayfalar

5 Aralık 2013 Perşembe

Boyband Tarihi-5

Nsync-BSB kapışması sürerken bir yandan yeni gruplar türüyordu. O zamanlar İngiltere oldukça ataktaydı. Fakat hiç beklenmedik bişey oldu; İrlanda'dan bir ses duyuldu.
WESTLIFE
1998 yılında kurulan grup aralıksız bir şekilde 2012'ye kadar albüm çıkardı. Simon Cowell tarafından kurulan grup Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan ve Brian McFadden'dan oluşuyordu.
Ancak 2004 yılında Brian McFadden'ın gruptan ayrılmasıyla grup, 4 kişi kalmıştır.
Dünya çapında 50 milyon kopya satmıştır. 14 yıllık kariyerlerinde 20'den fazla hit şarkı listelerin en üstünde yer almıştır.


2010 yılında Guiness Rekorlar Kitabı'na giren grup, 21.yüzyılın en çok satan UK grubu ünvanını almıştır.
7 single listelerde, haftalarca 1 numarada kalmıştır. "Swear it again" şarkısı 2000 yılında grup için ün kazandıran şarkı olmuştur.
Daha çok cover yapan grup; Frank Sinatra, Celine Dion, Dean Martin gibi ünlülerin şarkılarını yeniden yorumlamıştır. Kendilerine has havası, mülayim evlenilecek erkek tavırları ile avrupalı -bilakis amerikalı- kızların gönlünde taht kurmuşlardır. Kendileri için boyband tarihinin en oturaklı adamları diyebiliriz.
Boyzone grubunun Ronan Keating'i kendileri için şarkı yazmıştır.

Westlife'ı ilk olarak Boyzone ve Backstreet Boys'un Dublin konserlerinde görmek mümkündü. Büyük gruplar sahneye çıkmadan önce, ön grup olarak sahne alıyorlardı. Bu onlar için büyük bir şanstı.
Nisan 1999'da ilk single'ları Swear it Again çıktı. Ve ondan sonra grup için adeta bir "big bang" etkisi oluştu. Grubun hitleri daha sonra; Flying Without Wings, If I Let You Go, I Have A Dream, Seasons In The Sun, Amazing, World Of Our Own, Uptown Girl, Queen Of My Heart, Bop Bop Baby, I Lay My Love On You şeklinde seyretti. (Ne kadar çok değil mi ?)

2002 yılında çıkan Unbreakable single'ı ile UK listelerine tekrar merhaba diyen grup, bir türlü zirveyi bırakmıyordu. 10 yıl boyunca birçok albüm yaptılar ve bir o kadar çok başarılı hit şarkıya sahip oldular.
Kendileri hakkında söylenecek çok söz var lakin ben kafanızı şişirmeden albüm isimlerini paylaşayım, siz de torrentten ya da başka bir yerden indirip/dinleyip kendileri hakkında daha fazla fikir sahibi olun.

Westlife (1999)
Coast to Coast (2000)
World of Our Own (2001)
Turnaround (2003)
Allow Us to Be Frank (2004)
Face to Face (2005)
The Love Album (2006)
Back Home (2007)
Where We Are (2009)
Gravity (2010)
Farewell (2012)

DAĞILIŞ
Grup 2012 yılında son olarak The Farewell Tour yaparak resmi olarak dağıldığını açıklamıştır. Geriye gerçekten kaliteli şarkılar bırakan grup, hayranlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır.


2 yorum:

  1. Ne cok ama ne cok severim Westlife i. ayrildigina uzuldugum de tek gruptur zaten. Butun sarkilarini ezbere bilip dinleyemeye doyamadiklarimdir.

    Eline saglik serelim

    YanıtlaSil
  2. sağol kuzum westlife'ı ben de çok severdim yazık oldu :(

    YanıtlaSil